Fjalor Shqip Shqip | Fjalori Enciklopedik Shqiptar

Shkarko falas fjalor shqip shqip 
Free download Albanian explanatory dictionary

Fjalor Shqip Shqip
Fjalori Elektronik ShqiptarFjalor shqip-shqip

Shkarkoje falas
Fjalori shqip shqip eshte fjalori me i mire dhe i vetmi fjalor shqip shqip dixhital ne qarkullim. Eshte nje fjalor me 41 mije fjale. Eshte pjese e nje projekti mbarekombetar i Qendres per Edukim dhe Perparim. Eshte shume i vlefshem per te gjithe per ata qe dine mire gjuhen shqipe por edhe per ata qe kane boshlleqe aq me teper ne kete kohe te nje tranzicioni te vazhduar dhe emigracionit. Ky fjalor na ndihmon te kuptojme sa me mire gjuhen shqipe, ta flasim dhe ta shkruajme ate sic duhet. 


Fjalor Shqip Shqip
Fjalori Shqip Shqip


FESH (Fjalori Elektronik Shpjegues)

Per ta shkarkuar fjalorin
klikoni ketu:
Menuja e programit te fjalorit shqip shqip eshte ne dy gjuhe shqip dhe anglisht. Per te ndyshuar gjuhen e menuse shkojme te Parametrat > Gjuha ose Settings > Language nese eshte ne anglisht. Ka nje inteface te thjeshte dhe eshte shume i lehte ne perdorim. 
1.) Per te bere nje kerkim eshte shume e thjeshte mjafton te shkruajme fjalen
qe duam tek [Fjale kryesore] dhe shtypim [Enter]
psh: fjalen FJALORDhe do te na jape rezultatin dhe spjegimin e kesaj fjale.


FJALOR m. sh.
1. Libër me fjalët e një gjuhe ose me termat e një fushe të caktuar të shkencës, të teknikës etj., të cilat renditen zakonisht sipas alfabetit dhe shpjegohen ose përkthehen në një gjuhë tjetër a në disa gjuhë. Fjalor shpjegues (normativ, terminologjik, etimologjik, historik, enciklopedik). Fjalori drejtshkrimor. Fjalor alfabetik (tematik). Fjalor dygjuhësh ( shumëgjuhësh). Fjalor i madh (i mesëm, i vogël). Fjalor xhepi. Fjalori i Filozofisë,  Fjalori i Ekonomisë, Fjalori i Fizikës, Fjalori i Botanikës, Fjalori i Mjekësisë Fjalor Antonimik. Fjalori i sinonimeve (i frazeologjisë). Parimet e fjalorit. Ndërtimi i fjalorit. 2. vet. nj. Tërësia e fjalëve që përdoret në një gjuhë ose që përdor dikush; leksik. Fjalor i pasur (i varfër). Njohja e fjalorit. Pasuroj fjalorin.Fjalori Shqip Shqipnese duam te kopjojme si informacion perzgjedhim pjesen qe duam te kopjojme
klikojme tek [Editimi]> dhe [Kopjimi] ose thjesht e perzgjedhim dhe shtypim butonat [Ctrl] + [C]
dhe shkojme aty do do e vendosim duke bere paste.

2.) Nese duam te bejme nje kerkim te cilat kane si permbajte ne pershkrim fjalen fjalor atehere shkruajme FJALOR te [Pershkrimi] dhe shtypim [Enter]

Na ka nxjerre te gjitha fjalet-tituj qe kane ne pershkrimin e tyre fjalen FJALOR ne kete rast jane 35 rezultate te gjetura
Fjalori Shqip Shqip
Fjalor shqip shqip


Fjalor Shqip Shqip
Fjalori Shqip Shqip


Shume faleminderit QEP-it per punen e tyre dhe per kete fjalor shqip shqip! Per me teper informacion shkoni ne sitin zyrtar te tyre  http://www.gjuhashqipe.comFjalori shqip shqip 2013


12 comments:

 1. Komplimenta stafit per punen e perkushtuar.

  ReplyDelete
 2. Shumë faleminderit edhe për tutorialin.
  Rrofshi!

  ReplyDelete
 3. Pike fare, faleminderit!

  ReplyDelete
 4. Fjalor Shqip Stamina&SHQIPOPEDIA -bravo thx.

  ReplyDelete
 5. Si mund ta shkarkoj kete fjalor?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Shko ne fillim te artikullit atje ku thote
   "Per ta shkarkuar fjalorin klikoni ketu:"

   Kliko te fjala ketu dhe ka per t'u shkarkuar ne menyre automatike,

   Delete
 6. Shume kerkesa per fjalor pune e paqme bravo

  ReplyDelete
 7. Shume faleminderit, Rrofshi jeni te papare!

  ReplyDelete
 8. A mund ta bëni të mundshëm përdorimin e këtij fjalori edhe për ANDROID

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ide shume e mire, sepse edhe une android perdor, por Shqipopedia nuk eshte zhvilluesi i ketij fjalori. QEP eshte ai qe e ka realizuar kete projekt, shpresojme qe ta bejne te mundshem dhe ne platforma te tjera, edhe pse nuk eshte nje gje e lehte.

   Delete
 9. Ju lutem nese nuk eshte prigrami ne androit ta beni te mundur sepse zhvillon inteligjencen e drejt te popullit dhe perdorimin e drejt te fjaleve.

  ReplyDelete